Pitanja dionika vezana uz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Nakon što je 30. prosinca 2022. Agencija za elektroničke medije objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu NPOO mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, pristigla su brojna pitanja raznovrsnih dionika.

U svrhu informiranja zainteresirane javnosti i stvaranja uvjeta za bolju pripremu projektnih prijedloga objavljujemo sva relevantna pitanja dionika i odgovore Agencije za elektroničke medije.

Mjera „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, provodi se u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nositelji mjere su Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije, a za provedbu dijela mjere koji se odnosi na uspostavu sustava provjere točnosti informacija osigurano je 45 milijuna kuna, odnosno 5.972.526 eura bespovratnih sredstava.

Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija možete pristupiti preko sljedeće POVEZNICE.

Pitanja vezana uz Javni poziv postavljaju se isključivo elektroničkim slanjem upita na adresu [email protected].