Logo

Javni poziv za uspostavu sustava točnosti informacija – druge izmjene

Agencija za elektroničke medije 30. prosinca 2022. objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“ (referentni broj: NPOO C1.1.1. R6-I2), koja se provodi sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nositelji mjere su Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije, a za provedbu dijela mjere koji se odnosi na uspostave provjere točnosti informacija osigurano je 45 milijuna kuna, odnosno 5.972.526 € bespovratnih sredstava.

Nakon pristiglih zahtjeva za pojašnjenjem i upita dionika, a s ciljem stvaranja optimalnih uvjeta za razvoj i realizaciju kvalitetnih projektnih prijedloga Agencija za elektroničke medije 2. ožujka 2023. donosi druge izmjene dokumenata “Uputa za prijavitelje – Javni poziv provjera medijskih činjenica” , „Priloga 1- Nacrt ugovora“ i “Obrasca 10- Proračun”.

Sve promjene u dokumentima navedene su crvenom bojom, te sljedećim formatom u slučaju brisanja – brisanje (označeno žutim), a može im se pristupiti na sljedećoj POVEZNICI.