Logo

Javni poziv za uspostavu sustava točnosti informacija – treće izmjene

Agencija za elektroničke medije 30. prosinca 2022. objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“ (referentni broj: NPOO C1.1.1. R6-I2), koja se provodi sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nositelji mjere su Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije, a za provedbu dijela mjere koji se odnosi na uspostave provjere točnosti informacija osigurano je 45 milijuna kuna, odnosno 5.972.526 € bespovratnih sredstava.

Nakon pristiglih zahtjeva za pojašnjenjem i upita dionika, a s ciljem stvaranja optimalnih uvjeta za razvoj i realizaciju kvalitetnih projektnih prijedloga Agencija za elektroničke medije 30. ožujka 2023. donosi treće izmjene dokumenta “Uputa za prijavitelje – Javni poziv provjera medijskih činjenica”. Riječ je o jednoj izmjeni, brisanju ograničenja iz točke 2.12. „Prihvatljive kategorije troškova“ – 1. Troškovi vanjskih usluga – zadnja alineja. Također,  u „Obrascu 8“ – Izjava o korištenim potporama male vrijednosti (De minimis) i “Obrascu 11“ – Izjava o financiranim projektima organizacije iz javnih izvora, unesena je 2023. godina u pripadajućim tablicama.

Sve promjene u dokumentima navedene su crvenom bojom, te sljedećim formatom u slučaju brisanja – brisanje (označeno žutim), a može im se pristupiti na sljedećoj poveznici