Razotkrivanjem dezinformacija protiv međunacionalne netrpeljivosti i razdora Sprskog privrednog društva “Privrednik”: radionice za novinare i medijske djelatnike

Temeljem javnoga poziva Agencije za elektroničke medije, vezanoga uz uspostavu provjere medijskih činjenica (fact-checking), od siječnja 2024. provodi se projekt Razotkrivanjem dezinformacija protiv međunacionalne netrpeljivosti i razdora, koji je Srpsko privredno društvo “Privrednik” osmislilo u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin. Cilj projekta je unapređenje kvalitete medijskog izvještavanja o srpskoj nacionalnoj manjini i objektivnim problemima svakodnevnog života.

Prve radionica za novinare i druge medijske djelatnike na temu psihologija komunikacije/medijsko pravo/istraživačko novinarstvo (pregled zakonodavnog okvira RH i EU po pitanjima provjere stvarnih činjenica, objave u medijima i demantiranje netočnih informacija/moguća odmazda i pravni lijek) održat će se u Zagrebu u Privrednikovom domu, Preradovićeva 18 u sljedećim terminima:

  • četvrtak, 7. ožujka 2024. s početkom u 17 sati:
  • petak, 8. ožujka 2024. s početkom u 17 sati;
  • subota, 9. ožujka 2024. s početkom u 10 sati.

Nositelj ove aktivnosti je Pučko otvoreno učilište Ogulin kao partner na Projektu.

Voditelj i predavač na radionicama je prof. Ivan Tanta.